Dian's Praktijk. Jouw go-to bij wat dan ook!

Jouw gezondheidscoach, lerares of begeleider: Mentaal & fysiek fit, gezond, gelukkig en ontspannen!

Vraag & Antwoord.

Wat kan ik van een sessie verwachten?

Tijdens een kennismaking/intake kijken we samen naar wat er voor jou nodig is of moet gebeuren. In dit gesprek zal jij je verhaal kunnen doen en ik wat vragen stellen. Hier passen we de eventuele vervolgsessies op aan. We spreken dus samen af hoe we te werk gaan om jou op de beste en meest passende manier te helpen. De keuze is dus ook aan jou of je gewoon een gesprek met wat drinken wil, of dat je liever gaat wandelen of een andere vorm van beweging meepakt tijdens een sessie. Alles zo ingericht zodat jij je op je gemakt voelt, je verhaal kan doen en ik je de juiste hulp kan bieden.


Wat moet ik meenemen?

In principe heb je niks nodig als je naar de Praktijk komt. In de meeste gevallen is het meenemen van je agenda en pen en papier wel handig.

Wil je bewegen tijdens je sessie? Kom dan vast in sportkleding en neem een handdoek en een flesje water mee.


Waar moet ik zijn?

Mijn praktijkruimte is aan de Gerstakker 5 in Wezep. Als dit te ver weg voor je is, of je vindt het lastig in te plannen om naar de praktijk te komen, kun je ook gaan voor online sessies!


Wat als Dian mij niet kan helpen?

Ik werk samen met verschillende collega's en instanties. Als we tot de conclusie komen dat mijn hulp niet passend of niet voldoende voor je is, kijken we samen naar welke hulp wél passend voor je is. Ik kan je dan contactgegevens doorgeven van iemand die je mogelijk/waarschijnlijk beter kan helpen!


Wordt coaching (deels) vergoed door de zorgverzekeraar?

Coaching wordt meestal niet vergoed door je zorgverzekeraar. Het zit niet in het basispakket en maar af en toe in een aanvullend pakket.

Er zijn wel andere mogelijkheden om de kosten te drukken:

Ben je aan het herstellen van een burn-out of een andere klachten vanuit de ziektewet? Werkgevers zijn in overleg met jouw bedrijfsarts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeden om jou weer gezond en aan het werk te krijgen. Bespreek met je werkgever wat zij voor je kunnen betekenen!

De kosten voor coaching kun je (inclusief de btw) aftrekken van de belasting bij scholingskosten, bij je aangifte van inkomstenbelasting. Dit kan alleen als het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is of als leertraject voor je functioneren. Dit moet je dan vaak wel kunnen aantonen als erom gevraagd wordt.

De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten en de btw (21%) kun je ook terugvragen.

Check voor de laatste twee tips even de website van de belastingdienst, zodat je geen fouten maakt en alsnog moet betalen!


En hoe zit dat dan met betalen?

Facturen voor losse sessies/trainingen e.d. ontvang je aan het einde van de maand. Dit geldt ook voor het abonnement Serieus aan de Slag. Meestal op een van de laatste werkdagen. Je hebt daarna 30 dagen de tijd om de factuur te betalen. Voor trajecten ontvang je de factuur ook aan het einde van de maand, maar voor het hele traject in één keer. Betalen in termijnen is uiteraard mogelijk, hier maken we dan samen afspraken over.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn