Dian's Praktijk. Jouw go-to bij wat dan ook!

Jouw gezondheidscoach, lerares of begeleider: Mentaal & fysiek fit, gezond, gelukkig en ontspannen!

Over mij!

Aangenaam! Ik ben Dian Rouw-Scholten. Wat fijn dat je even op mijn website kijkt! Ik zal me even voorstellen...

Dian's Praktijk is mijn bedrijf, waarin ik mensen help, begeleid en leer hoe ze gelukkig, gezond (mentaal en fysiek), ontspannen kunnen leven en al hun doelen, dromen en wensen waar kunnen maken.

Al vanaf dat ik mij kan herinneren (zo rond groep 3) ben ik gefascineerd door 2 dingen: het beste uit mezelf halen en waarom doen/denken mensen zoals ze doen/denken. Al vanaf die periode was ik fanatiek bezig mijzelf te ontwikkelen, ik deed altijd goed mijn best op school, vond dat ook echt belangrijk en ook daarbuiten deed ik dat in sport, paardrijden en lezen. Een zesje was nooit genoeg. Ook was ik heel erg gericht op gedrag van mijn klasgenootjes en hoe zij reageerden op mij of anderen. De waarom vraag bleef daarmee vaak in mijn hoofd ronddwalen. Vanaf een jaar of 10 keek ik naar Baantjer (waarom plegen mensen een moord?), Catfish (waarom doen mensen zich voor als iemand anders?) en in mijn puberteit My 600lb Life (waarom eten mensen zo veel dat ze niet meer uit bed kunnen komen?). Dit bleef in mijn middelbare schooltijd ook zo en naast mijn beste beentje voor zetten op school leerde ik ook dansen, waarin ik echt continue probeerde om het beste uit mezelf te halen.

Na de middelbare ging ik naar de PABO en kreeg mijn fascinatie voor gedrag, denken en het beste uit mezelf en anderen halen echt concreet vorm. Het werd mijn passie. Ik leerde hoe ik mezelf en andere mensen iets kon leren en bleef me daarbuiten ook zelf ontwikkelen in sport, reflectie en sociaal gedrag. Ik begon met het geven van dansles op 17-jarige leeftijd en kwam er een paar jaar later achter dat het voor de klas staan niet bij me paste. Ik kwam namelijk met 25 kinderen niet toe aan de puzzel die ik zo leuk vind: waarom doet en denkt iemand wat hij/zij doet en denkt? Omdat ik daarover nog veel meer wilde weten, studeerde ik door in de Orthopedagogiek (opvoedkunde voor kinderen tot 23 jaar met problemen in de ontwikkeling/het gedrag) op de Universiteit van Utrecht. Ik vond de studie geweldig, omdat het me zo bezig liet zijn met hoe mensen denken en hoe gedrag tot stand komt. Ik danste nog steeds fanatiek en begon met een haat-liefde verhouding aan hardlopen. Alles voor de beste versie van mezelf. Dit waren voor mij tropenjaren, ik gaf nog steeds dansles, werkte parttime in het onderwijs naast mijn studie, danste zelf veel, vond krachttraining (en zo nu en dan hardlopen) ook belangrijk en ik vond de academische vaardigheden van Orthopedagogiek pittig. Zo makkelijk als de inhoudelijke vakken mij af gingen, zo moeilijk vond ik methoden en statistiek.

Na deze studie rolde ik meteen door in de baan als Gedragsdeskundige, bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hier heb ik veel ervaring opgedaan over denken en doen van mensen en hoe dit soms wel en niet samen gaat. Ook zaken waarin veilig ontwikkelen en opgroeien niet vanzelfsprekend was kwam ik vaak tegen. In dit werk kwam ik veel in aanraking met de problemen die we in onze volwassenheid ervaren. Dit vond ik erg interessant, vooral vanwege de diversiteit aan problemen en omdat ik meer grip kreeg op waarom mensen doen wat ze doen en denken wat ze denken. Daar wilde ik in verder. Na mijn eigen burn-out begin 2020 (de tropenjaren kwamen eindelijk tot een eind) heb ik de stap gemaakt naar Mental en Lifestyle coach, zodat ik mensen (jong en oud) directer kon helpen en meer in contact was met de klant. Hier kon ik directer met de puzzel in de mindset en het gedrag aan de slag en ook het resultaat van mijn hulp zien. Omdat ik dit graag op mijn eigen manier wilde doen, door écht af te stemmen op wat de klant nodig heeft, zonder regels van iemand anders, ben ik in mei 2022 mijn eigen praktijk gestart om mensen zo breed en specifiek als nodig is te kunnen helpen. Hier kan ik mijn passie voor waarom mensen doen wat ze doen en denken zoals ze denken en het beste uit mezelf en anderen halen helemaal kwijt! Ik leef mijn droom, dat waar ik altijd passie voor heb gevoeld, heb ik nu in een baan weten te gieten, als zelfstandige.

Hoe ik mezelf zou noemen? Een gezondheidscoach, lerares en begeleider in levensgeluk, in de breedste zin van het woord. Mentaal & fysiek fit, gezond, gelukkig en ontspannen! Jouw go-to bij wat dan ook!

Mezelf blijven ontwikkelen vind ik dus belangrijk. Naast mijn werk heb ik altijd veel aan bijscholing en thuisstudie gedaan. Dit doe ik nog steeds met veel plezier! Zie mijn ervaring voor meer informatie hierover!

Leuke willekeurige dingen over me weten?

  • Ik ben sinds mijn 11e al vegetariër, sinds mijn 23ste veganist.
  • Ik ben dol op sporten, zeker op hardlopen en dansen.
  • Mijn favoriete vakantie is wintersport.
  • Ik houd van zoet (en snoep dus ook best graag).
  • Ik houd van boeken over mentale/psychische (zelf)ontwikkeling. 
  • Ik kijk graag tv op de bank. 
  • Ik ben een echte knuffelkont.


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram
LinkedIn